Vinnare | Landlotten

”Jag kände bara, yes, yes, yes!”

Gunilla Nilsson i Stehag skrapade hem en bil värd 250 000 kr 

Min dotter och jag satt och skrapade lotter då hon sa till mig ”Vi får se om det blir 25 kronor eller en ny lott som vanligt.” Plötsligt utbrast hon ”Men det är ju tre bilar på lotten!” Mina söner var ute i köket och kom genast in till oss, ingen trodde att det var sant. Även när min man kom in och konstaterade att det verkade stämma. Då kände jag bara yes, yes, yes!

Gunilla gick från början med i lotteriet för att hon tycker att det är bra att överskottet går till landsbygden och bygdegårdar.

– I dagens samhälle ska vi prestera så mycket och så snabbt. Jag tror vi hade mått bättre av att alla hade sin lilla affär och sin lilla skola. Det var därför jag gick med från början, jag tänkte att om man kan hjälpa till
någonstans och hoppas på tur samtidigt så slår man två flugor i en smäll och det var just det Gunilla gjorde.

Hemma hos Gunilla och hennes man bor, förutom de biologiska barnen, sex familjehemsplacerade barn. Gunilla slutade sitt jobb som idrottslärare och lägger ner hela sin själ i familjen.

– Vi gör jättemycket tillsammans – åker på läger, hyr stuga och semestrar tillsammans, åker skidor. En bil till är jättebra, jag är superglad!

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Få chansen att bli en vinnare du också – köp Landlotten!

Vinnare BjornPettersson-300x300

Björn vann 1 miljon kronor vid köksbordet

Björn Pettersson går uppemot en mil om dagen med sina hundar. Nu är han vår nästa miljonvinnare i Landlotten.

– Jag har det bra ställt, men en miljon är givetvis väldigt välkommet, säger Björn.

För tre år sedan flyttade Björn från Falun till Leksand. Här bor han tillsammans med sina tre golden retrievers. Sammanlagt har han haft sju hundar totalt. De får honom att röra på sig mycket och hålla sig frisk. En dag i början av januari hade Björn sin före detta sambo med dotter på besök efter en av hans promenader. De satt och fikade vid köksbordet när han passade på att skrapa sina Landlotter. På en av dem vann han 175 kronor, och på en annan – en miljon!

– Nu sitter pengarna på kontot, det är skönt med en extra ekonomisk trygghet. Jag har yttre renoveringar på huset som behöver göras. Jag hade råd med det redan innan men nu kan jag ju ta från dessa pengar, säger Björn.

Han är sugen på att resa också, eventuellt blir det en resa med Hurtigruten i Norge.

– Det skulle vara kul att se naturen.

Björn kommer fortsätta att prenumerera på Landlotten även i framtiden.

– Jag tycker inte att det är så mycket pengar jag lägger på lotterna. Dessutom har jag vunnit flera gånger tidigare och det har alltid varit lätt att ta ut vinsterna. Jag tycker att det är bra att överskottet i lotteriet går till Bygdegårdarnas Riksförbund, de fyller en viktig funktion.

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Få chansen att bli en vinnare du också – köp Landlotten!

LLO vinnare till webbsajt

Anders skrapade fram en ny bil på Landlotten

Tänk att det var min tur att vinna!

Anders Ericsson i Borlänge var hemma och sjuk när han skrapade sina lotter från Landlotten. Vad tre bilar betydde hade han inte så mycket fokus på utan försökte titta efter tre lika belopp. När han förstod att han vunnit en bil kunde han inte tro sina ögon.

 I ett halvår har Anders prenumererat på Landlotten, hans lotter kommer hem i brevlådan en gång i månaden. Just den här dagen var han hemma sjuk.

–  Jag tänkte först vänta med att skrapa lotterna för jag kände mig inget vidare, men gjorde det ändå. De första tre lotterna gav ingen vinst, och på den fjärde lotten fattade jag ingenting när jag såg att det var bilar istället för siffror.

Efter att han vridit och vänt på lotten insåg han att tre bilar var lika med en Volvo i vinst.

–  Då trillade polletten ner! Tänk att det var min tur att vinna, man tror ju alltid att man inte har en chans.

Bara en månad tidigare hade Anders bestämt sig för att säga upp Landlotten. Han ringde till kundservice i ärendet, men bestämde sig för att fortsätta lite till ändå.

– Tur var väl det. Det blev en billig bil för mig kan man säga. Jag hänger nog kvar ett tag till.

Anders har jobbat som chaufför och åker mycket bil fortfarande.

– Jag gillar att åka till Stockholm och gå på museum och ibland åker jag över till Danmark.

I sommar blir det semester och utflykter med den nya bilen.

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Få chansen att bli en vinnare du också – köp Landlotten!

LLO vinnare till webbsajt2

En sprillans ny Volvo efter några månader som prenumerant!

 I början av året blev Lars Jacobsson och hans fru Gudrun prenumeranter av Landlotten. De behövde inte vänta länge på sin vinst. I maj vann de en sprillans ny Volvo.

 Lars Jakobsson, som prenumererar på Landlotten sedan början av året satt på övervåningen i paret Jakobssons villa i Arvika och såg på nyheterna. Upp kom hustrun Gudrun med en lott i handen.

– Hon höll masken och sa ”Kan du titta på lotten?” Jag såg en bil och en bil till. Sedan var jag tvungen att ta på mig glasögonen, berättar Lars.

En tredje bil visade sig på lotten. Att ha vunnit en ny bil är en mycket overklig känsla, är Gudrun och Lars överens om. De åkte till Stockholm och hämtade bilen. På vägen tillbaka till Värmland åkte de förbi sin dotter i Linköping och visade upp vinsten.

– Vi har haft sådan tur. Alla är så glada för vår skull och vi har rekommenderat alla att börja prenumerera på Landlotten, berättar Lars.

Han har en ryggskada sedan tidigare som gör att han lättare kör en högre bil.

– Det var inga problem, jag fick lägga in mellanskillnaden så jag kunde få precis den bil jag ville ha. En XC60 blev det. Men det är inte så ofta jag får köra, jag tycker min fru kör den nya bilen 99 procent av gångerna, skrattar Lars.

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Få chansen att bli en vinnare du också – köp Landlotten!

LLO vinnare till webbsajt3

Dubbel skrapglädje för Landlottenkunderna Sören och Karin:

Vann två högvinster på två månader

 När Karin skrapade fram 100 000 kronor kunde hon inte tro sina ögon. Bara två månader senare var det dags igen. Nu fanns tre bilar på lotten!

– Otroligt! Vi skrattade rakt ut när vi såg att vi vunnit på nytt, säger Sören Tjärnqvist, 59, som är den som prenumererar på lotterna.

 För ett år sedan nappade Sören på ett erbjudande från en telefonförsäljare.

– Att överskottet från Landlotten kommer landsbygden tillgodo avgjorde saken, säger Sören och konstaterar att han och Karin verkligen bor på den riktiga landsbygden.

Paret har sitt hem i byn Degerträsk i Västerbotten, där de bor naturskönt med ett högt läge som blickar ut över en liten sjö. Huset är Sörens föräldrahem. De har 50 minuters bilresa till närmaste tätort, Skellefteå.

Sörens sambo Karin Näsström, 48, som till en början var skeptisk till en lottprenumeration, har ändrat åsikt totalt. Det var skoj att skrapa lotterna tillsammans och det blev en och annan vinst, som snabbt förvandlades till en ny lott. Och snart skulle paret överraskas av en högvinst!

– Vi brukar aldrig skrapa lotterna direkt. Vi samlar dem på hög och sedan sitter vi och skrapar dem tillsammans. Det har blivit en mysig stund efter middagen. Vi skrapade och skojade om att vi kunde para ihop våra lotter, då skulle vi ju ha tre likadana siffor tillsammans, berättar Sören.

Strax därefter blev Karin alldeles stum. Hon hade skrapat fram en vinst på 100 000 kronor!

– Nej, jag ser nog fel på nollorna tänkte jag. Med bultande hjärta, men utan att säga ett ord, sköt jag fram lotten till Sören. Han tittade och tittade på den innan han frågade ”är det 100 000?” Jag bara gnydde lyckligt till svar, skrattar Karin och konstaterar att det kändes häftigt när pengarna landade på kontot bara ett par dagar efter att de skickat in lotten.

Vid nästa lottskrapning hade paret som vanligt samlat två månaders lotter på hög. Det kändes inte så bråttom att skrapa den här gången, de hade ju redan fått sin vinst!

– När jag skrapade fram tre Volvobilar på min lott undrade jag nästan om vi var med i dolda kameran. Återigen skickade jag fram lotten till Sören. Då han också insåg att vi vunnit en bil till ett värde av 250 000 kronor kunde vi nästan inte sluta skratta! Sedan firade vi, ler Karin.

Sören nickar och säger att det kom väldigt lämpligt eftersom de pratat om att byta bil. Paret har ännu inte bestämt vilken Volvomodell de vill ha. Men det ska vara en bil som funkar i det utmanande vinterväglag som norra Sverige bjuder på.

Vad pengavinsten ska gå till har Sören och Karin ännu inte bestämt.

– Vi vill göra något minnesvärt. Kanske blir det en resa, eller så gör vi något fint här på gården, säger Sören och konstaterar att han självklart fortsätter att prenumerera på Landlotten.

Kanske blir det tredje gången gillt?

Text: Birgitta Lindvall Wiik

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Få chansen att bli en vinnare du också – köp Landlotten!

LLO-Helene-vinnaren

Hon började semestern med att bli miljonär

Helén Karlsson från Motala började sin sommarsemester på bästa tänkbara sätt. Nämligen med att vinna en miljon på Landlotten.

Heléne har prenumererat på Landlotten länge, i flera omgångar. Lotterna i detta utskick, 12 st, fick hon “för ett tag sedan” men de har legat och väntat på att få bli skrapade.

Så en morgon i början av semestern satt hon och skrapade lotterna vid frukostbordet. Fästmannen Rickard var uppslukad av ett komplicerat samtal om semesterplanering.

– Det var tre ark med lotter och vinstlotten fanns redan på det första arket, berättar Heléne.

– Men det gick inte att avbryta Rickard, han var så inne i sitt samtal, så jag tänkte att jag skrapar de andra lotterna också. När han äntligen var klar sa jag: “kan inte du kolla om vi vunnit något” och gav honom de färdigskrapade lotterna, ett ark i taget.

– På det första arket var det ingen vinst, berättar Rickard, och på det andra arket var det en ny lott. Heléne var ju helt lugn!

– Jag sparade arket med miljonvinsten till sist, fortsätter Helene. “Men – ser du inte vad du har vunnit!” utbrast Rickard när han kollade. Jag hade ju kollat lotten flera gånger, men man tror ju ändå inte att det är sant.

Hur ska ni fira?
– Vi har inte hunnit prata någonting om vinsten, erkänner Helene. Men det är klart att vi ska fira. Det blir säkert en fin middag med familjen.

Vad Helene ska göra för pengarna har hon inte bestämt ännu. Rickard älskar att resa men Helene är flygrädd. Kanske kan det bli en kryssning.

– En husbil, det skulle jag gärna vilja ha, drömmer Heléne.

– Jag har alltid varit ensamstående med mina barn tidigare, nu vet jag att jag kan hjälpa dem ekonomiskt om det skulle behövas, funderar hon vidare. Det känns bra.

– Jag ska jag fortsätta köpa Landlotten för det går till något bra på landsbygden. Det kan man inte sluta med bara för att man vunnit, säger Helén Karlsson.

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Få chansen att bli en vinnare du också – köp Landlotten!

Vi gratulerar en av våra miljonvinnare!

En av våra miljonvinnare heter Sune och bor i Umeå. Vi var förstås nyfikna på hur det kändes att skrapa fram ett belopp som kan förändra livet!

Hej Sune och grattis till miljonen! Berätta om hur det kändes att vinna?

– Jag räknade och räknade. Det stod ”en miljon” tre gånger. Det stod samma sak hur många gånger jag än räknade. Så jag ringde min syster och berättade, men hon trodde inte på mig utan satte sig i bilen och åkte hit för att se med egna ögon! Det är ju helt otroligt, tänk att just jag vann. Men det är ju så, det kan hända vem som helst.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det första jag bestämde mig för var att jag ska köpa en ny säng. En riktigt skön och lyxig. Kanske en sådan man kan styra med fjärrkontroll! Och det kan kanske även bli lite nya kläder och en resa, om jag inte är för gammal för det. Men sen blir det förstås en del till min stora hobby: modellskeppsbygge. Jag har hållit på i över 20 år och jag gillar alla delar i byggandet. Jag snidar detaljer i trä och sitter i min verkstad och bygger.

Kommer du att fortsätta köpa lotter?

– Absolut! Ni är så välkomna tillbaka fler gånger!

Flera miljonchanser

Flera miljonchanser

Kittlande skraplycka med nya miljonchanser hem i brevlådan varje månad.
Pengar till landsbygden

Pengar till landsbygden

Allt ekonomiskt överskott går till Bygdegårdarnas Riksförbund. Alla som köper Landlotten bidrar till en rikare landsbygd.
Vinst på var 4:e lott

Vinst på var 4:e lott

Landlotten är en vinstrik skraplott med vinst på i genomsnitt var fjärde lott.