Vinnare | Landlotten
LLO-Helene-vinnaren

Hon började semestern med att bli miljonär

Helén Karlsson från Motala började sin sommarsemester på bästa tänkbara sätt. Nämligen med att vinna en miljon på Landlotten.

Heléne har prenumererat på Landlotten länge, i flera omgångar. Lotterna i detta utskick, 12 st, fick hon “för ett tag sedan” men de har legat och väntat på att få bli skrapade.

Så en morgon i början av semestern satt hon och skrapade lotterna vid frukostbordet. Fästmannen Rickard var uppslukad av ett komplicerat samtal om semesterplanering.

– Det var tre ark med lotter och vinstlotten fanns redan på det första arket, berättar Heléne.

– Men det gick inte att avbryta Rickard, han var så inne i sitt samtal, så jag tänkte att jag skrapar de andra lotterna också. När han äntligen var klar sa jag: “kan inte du kolla om vi vunnit något” och gav honom de färdigskrapade lotterna, ett ark i taget.

– På det första arket var det ingen vinst, berättar Rickard, och på det andra arket var det en ny lott. Heléne var ju helt lugn!

– Jag sparade arket med miljonvinsten till sist, fortsätter Helene. “Men – ser du inte vad du har vunnit!” utbrast Rickard när han kollade. Jag hade ju kollat lotten flera gånger, men man tror ju ändå inte att det är sant.

Hur ska ni fira?
– Vi har inte hunnit prata någonting om vinsten, erkänner Helene. Men det är klart att vi ska fira. Det blir säkert en fin middag med familjen.

Vad Helene ska göra för pengarna har hon inte bestämt ännu. Rickard älskar att resa men Helene är flygrädd. Kanske kan det bli en kryssning.

– En husbil, det skulle jag gärna vilja ha, drömmer Heléne.

– Jag har alltid varit ensamstående med mina barn tidigare, nu vet jag att jag kan hjälpa dem ekonomiskt om det skulle behövas, funderar hon vidare. Det känns bra.

– Jag ska jag fortsätta köpa Landlotten för det går till något bra på landsbygden. Det kan man inte sluta med bara för att man vunnit, säger Helén Karlsson.

Vad skulle du göra om du vann?

Vad du än drömmer om så är en sak säker: För att kunna vinna måste du ge dig själv chansen att vara med.
Bli en vinnare du med – köp Landlotten!

Vi gratulerar en av våra miljonvinnare!

En av våra miljonvinnare heter Sune och bor i Umeå. Vi var förstås nyfikna på hur det kändes att skrapa fram ett belopp som kan förändra livet!

Hej Sune och grattis till miljonen! Berätta om hur det kändes att vinna?

– Jag räknade och räknade. Det stod ”en miljon” tre gånger. Det stod samma sak hur många gånger jag än räknade. Så jag ringde min syster och berättade, men hon trodde inte på mig utan satte sig i bilen och åkte hit för att se med egna ögon! Det är ju helt otroligt, tänk att just jag vann. Men det är ju så, det kan hända vem som helst.

Vad ska du göra med pengarna?

– Det första jag bestämde mig för var att jag ska köpa en ny säng. En riktigt skön och lyxig. Kanske en sådan man kan styra med fjärrkontroll! Och det kan kanske även bli lite nya kläder och en resa, om jag inte är för gammal för det. Men sen blir det förstås en del till min stora hobby: modellskeppsbygge. Jag har hållit på i över 20 år och jag gillar alla delar i byggandet. Jag snidar detaljer i trä och sitter i min verkstad och bygger.

Kommer du att fortsätta köpa lotter?

– Absolut! Ni är så välkomna tillbaka fler gånger!

”Jag tycker fler borde känna till Landlotten!”

Ellert skulle hämta ut några nya Landlotter i butik då han hade vunnit på sina gamla. Inte visste han att en av lotterna var värda hela 100 000 kronor!

Ellert var snabb med att börja prenumerera på Landlotten, han gick med nästan direkt efter att lotteriet startade.
– Jag tycker inte man vinner så mycket på andra skraplotter, men på Landlotterna vinner jag näsan alltid, säger en glad Ellert när vi hälsar på honom i hans hus utanför Uppsala.

Tillsammans med sin fru så bor Ellert också på samma tomt som hans ena dotter och deras barn. Alla är på besök hos Ellert när vi är där för att fira hans skrapvinst.
– Jag skulle hämta ut nya lotter i en butik här för jag hade vunnit på mina gamla, när jag väl kom hem och skrapade blev jag helt paff! Jag förstod inte att det var sant!
Hans fru inflikar.
– Vi har ju en prenumeration på 12 lotter i månaden. Vi brukar alltid dela upp lotterna och skrapa tre var i tre dagar, för att öka spänningen. Det var bara tur att det var han som skrapade, jag ser det som att VI har vunnit, säger hon och skrattar.
Lotten som Ellert hade hämtat i butik visade sig vara värd 100 000 kronor.
– Det var så otroligt många nollor så jag var tvungen att titta flera gånger. Jag tycker fler borde veta om detta lotteri för det är ju mycket lättare att vinna. Och framförallt, det går ju också till ett bra ändamål.

Vad han ska göra för pengarna har han redan planerat även om det bara var någon vecka sedan han skrapade fram vinsten.
– Jo, jag kanske köper en ny bil, säger han och ler.
Familjen har redan firat med tårta en gång tidigare innan vi hälsade på, trots det är inte firandet över.
– Det känns ju helt otroligt det här! Och det kändes underbart att se det på kontot.

Flera miljonchanser

Flera miljonchanser

Kittlande skraplycka med nya miljonchanser hem i brevlådan varje månad.
Pengar till landsbygden

Pengar till landsbygden

Allt ekonomiskt överskott går till Bygdegårdarnas Riksförbund. Alla som köper Landlotten bidrar till en rikare landsbygd.
Vinst på var 4:e lott

Vinst på var 4:e lott

Landlotten är en vinstrik skraplott med vinst på i genomsnitt var fjärde lott.